Zaštita privatnosti


POLITIKA PRIVATNOSTI I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Drago nam je što ste pokazali zanimanje za našu web stranicu i naše proizvode. Zaštita vaše privatnosti nam je vrlo važna. Pružit ćemo vam detaljne informacije o postupanju s vašim podacima na mrežnoj stranici www.aurelis.hr 

Prikupljanje, obrada i korištenje osobnih podataka

Naše stranice možete posjetiti bez davanja osobnih podataka. Moguća je zabilježba pristupnih podataka kao što su na primjer: naziv vašeg davatelja internet usluga, stranica s koje nas posjećujete, vrsta pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama, imena traženih datoteka. Ovi se podaci prikupljaju isključivo radi poboljšanja naše ponude i ne dopuštaju povezivanje s vama osobno. Podatke koji se automatski bilježe pristupom na mrežnu stranicu www.aurelis.hr, a nisu osobni podaci imamo pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti web stranice i radi poboljšanja njezinog sadržaja i funkcionalnosti.

Pregled naše ponude, sa prikazanim maloprodajnim cijenama moguć je i bez prikupljanja vaših osobnih podataka, te oni nisu nužni prilikom posjeta mrežnim stranicama www.aurelis.hr.

Ako ste se odlučili otvoriti kod nas korisnički račun i/ili napraviti narudžbu naših proizvoda, prikupit ćemo, obraditi i koristiti vaše osnovne osobne podatke u svrhu ispunjavanja ugovorne obaveze prema vama kao prema kupcu. Osobnim podacima u tom slučaju smatramo sve podatke kojima se utvrđuje identitet i lokacija kupca (ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona i e-mail adresa), a koji su nužni za ispunjenje naših ugovornih obveza prema vama kao našem kupcu. Vaše osobne podatke obrađivat će se u isključivo u svrhu dostave naručenih artikala na adresu koju ste naveli u narudžbenici.

Zaštita vaših osobnih podataka znači da:

Nikada nećemo zloupotrijebiti vaše osobne podatke na bilo koji način. Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca. Nećemo dostavljati niti razotkriti vaše osobne podatke trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon i kada je to nužno povezano sa obradom ugovora (narudžbe) ili obračuna - kada ste nam to prethodno dozvolili privolom pri registraciji. Kod obrade narudžbe naši suradnici (logističari, banka, pošta ili dostavna služba) dobivaju samo podatke potrebne za izvršenje i obradu narudžbe. Podaci koje smo proslijedili našim suradnicima mogu se koristiti samo i isključivo za izvršenje zadanih obveza.

Sigurnost i čuvanje podataka

Poštujemo vašu privatnost i zato su vaši osobni podaci kod nas vrlo sigurni.  

Osobne podatke kupaca čuvamo na sigurnom serveru našeg pružatelja usluga hostinga, a koji se nalazi u Europskoj uniji i koji trajno poduzima sve potrebne mjere zaštite u skladu sa zakonima i odredbama Europske Unije. Osiguravamo naše mrežne stranice i ostale sisteme tehničkim i organizacijskim mjerama protiv gubitka, uništavanja, pristupa, izmjena i širenja vaših podataka od strane neovlaštenih osoba. Uvijek biste trebali svoje osobne podatke čuvati i zatvoriti prozor preglednika kada završite komunikaciju s nama, pogotovo u slučaju kada računalo koristi više osoba.

Podaci se pohranjuju u vremenskom roku od 24 mjeseca, a nakon čega se iz naše baze automatski brišu. Dokumente koji sadrže vaše osobne podatke, poput faktura, otpremnica, naloga za otpremu i slično pohranjujemo i čuvamo u vremenskom roku koji je propisan Zakonom o računovodstvu. Voditelj obrade zbirke osobnih podataka je tvrtka Aurelis d.o.o.

Aurelis d.o.o. ne primijenjuje sustave naplate preko mrežnih stranica. 

Pravo na informacije

Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka imate pravo na besplatne informacije o vašim pohranjenim podacima i pravo na ispravljanje, blokiranje ili brisanje tih podataka. Svi registrirani korisnici putem Prijave imaju pristup svom Korisničkom računu u kojem imaju uvid u svoje osobne podatke, mogućnost ispravka istih, uvid u sve svoje dosadašnje narudžbe, kao i mogućnost trajnog brisanja svog Korisničkog računa. Ako trebate dodatnu pomoć oko uređivanja vaših osobnih podataka možete nas kontaktirati na mail info@aurelis.hr

Pravo na brisanje podataka

Kada korisnik obriše svoj korisnički račun, naš web sustav nam šalje obavijest o brisanju, nakon čega ćemo u zakonski propisanom roku obrisati osobne podatke korisnika iz baze kupaca, email adresara i adresara dostavne službe putem koje smo vam dostavljali naručene proizvode.

Newsletter

Newsletter (elektronski informativni list o našim izdanjima) šaljemo isključivo onim korisnicima koji su to osobno zatražili (prijavili se za primanje newslettera). Ako ste se prijavili, a onda se predomislili, u svakom trenutku možete se odjaviti s naše emailing liste. Registirani korisnici imaju mogućnosti prijave/odjave u svom Korisničkom računu, a neregistrirani korisnici koji se svojevoljno prijavili za primanje newslettera mogu se odjaviti s liste primatelja emailom. U svim mailovima imate mogućnost odjave s liste primatelja.

Korištenje Social Plugins (dodaci društvenih mreža)

Naša web stranica koristi takozvane Social Plugins (dodatke) društvene mreže Facebook, kojima upravlja Facebook Inc.,1601 S.California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (»Facebook«). Dodaci su označeni s Facebook logom ili dodatkom »Facebook Social Plugin«. Ako ste korisnik Facebooka, kada posjetite jednu od naših stranica koja ima takav dodatak, vaš preglednik vas povezuje s Facebook serverima. Sadržaj dodatka se prenosi direktno od strane Facebooka na vaš preglednik i integrira se na web stranicu. Integriranjem dodataka, Facebook dobiva podatke o otvaranju određene stranice naše web ponude putem vašeg preglednika. Ako ste prijavljeni na Facebook profil, postoji mogućnost da Facebook poveže vaš posjet našoj web stranici s vašim Facebook profilom. Ako komunicirate s dodatkom tako što označite naš proizvod "Sviđa mi se", odgovarajuće se informacije također direktno šalju na Facebook server i pohranjuju. Facebook može te informacije koristiti u reklamne svrhe, ispitivanje tržišta i za izradu svojih stranica. 

Ako ne želite da se Facebook preko naše web stranice poveže s vašim Facebook profilom, morate se prije dolaska na našu web stranicu odjaviti sa svog Facebook profila. Ako nemate Facebook profil, to se ne odnosi na vas.

Sve naše online aktivnosti su u skladu s europskim zakonodavstvom (EU Uredbom broj 2016/679 - EU Regulation GDPR) i nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske.Posjetite nas:

Facebook:

Na stranicama su trenutno 2 posjetitelja.