Uvjeti prodaje


UVJETI PRODAJE

Klinča Sela, 01.01.2023.

Uvjeti prodaje dostupni su na linku http://www.aurelis.hr/pdf/Uvjeti.pdf

 

PREDUGOVORNA OBAVIJEST

Na uvjete poslovanja i korištenja mrežne stranice www.aurelis.hr i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti prodaje, osim u slučaju da se ugovorene strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije. Uvjeti prodaje i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 19/2022) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, NN 41/08 i NN 19/2022).

 

članak 1.

PREDMET PRODAJE

Predmet prodaje su artikli prikazani u web katalogu. Slike pridružene artiklima mogu odstupati od stvarnih karakteristika, što se naročito odnosi na boje. Ukoliko je nijansa boje artikala izuzetno bitna pri naručivanju artikala, obavezno nas kontaktirajte. Dekorativni artikli koji se nalaze na slikama pridruženim artiklima nisu predmet prodaje, i nisu sadržani u cijenama artikala. Većina robe koja je predmet prodaje isporučuje se u roku od 15 do 30 dana. Na programe namještaja za koje je određen duži rok isporuke svaki će kupac biti usmeno ili pismeno upozoren.

 

članak 2.

CIJENE

Cijene navedene na mrežnim stranicama aurelis.hr gotovinske su izražene u valuti Euro, sa obračunatim popustima za gotovinsko, odnosno jednokratno plaćanje. Uz ove cijene sukladno zakonskim odredbama u toku 2023. godine iskazane su i cijene u valuti hrvatska kuna, po tečaju konverzije 7,43450 kn za 1 Euro. Gotovinskim odnosno jednokratnim uplatama podrazumijevaju se i uplate na transakcijski račun kao i uplate kreditnim i debitnim karticama sa jednokratnom naplatom troška. Cijene artikala koji se nalaze na akciji posebno su označene i nalaze se ispod redovnih cijena artikala. Zadržavamo pravo promjene cijena bez prethodne najave osim za obrađene i potvrđene narudžbe. Plaćanje svim karticama kojima je naplata obročna povlači korekciju za postotak naveden u oblicima plaćanja (gotovinska cijena uvećava se za 8%). Ova korekcija cijene vidljiva je u potrošačkoj košarici, nakon odabira vrste plaćanja koja tomu prethodi.  

 

članak 3.

AKCIJSKA PRODAJA

Određeni artikli mogu se u promotivne svrhe prodavati po sniženim cijenama. Takvi su artikli ili uvjeti posebno naznačeni. Uz označene artikle koji se prodaju po akcijskim cijenama naznačeno je i vremensko trajanje akcije. Bitno je napomenuti da se dvije promotivne kampanje ili akcijske prodaje ne mogu zbrajati, već se kupac odlučuje za akciju/kampanju za koju on smatra da je za njega povoljnija. Akcije u pravilu odobravaju proizvođači ili dobavljači robe, a prodajno mjesto ih prenosi na krajnje kupce.

 

članak 4.

NARUČIVANJE

Roba prikazana na našim mrežnim stranicama naručuje se online narudžbenicom u vidu potrošačke košarice. Pravo naručivanja imaju sve punoljetne osobe nakon postupka obavezne registracije. 


članak 5.

POTVRDA NARUDŽBE

Vaša je narudžba potvrđena tek nakon što po primljenoj potvrdi online narudžbe uplatite iznos akontacije ili cjelokupni iznos naručene robe. Akontacija iznosi 30% vrijednosti naručene robe. Ostatak iznosa uplaćujete neposredno prije isporuke na transakcijski račun naveden na potvrdi narudžbe.

 

članak 6.

OBLICI PLAĆANJA U WEB TRGOVINI

**** jednokratno ****

- uplata na transakcijski račun

PODACI ZA UPLATU PUTEM VIRMANA, OPĆOM UPLATNICOM ILI NETBANKINGA

U korist:                      AURELIS d.o.o.

Adresa primatelja:        Ulica kardinala Franje Kuharića 1, 10452 Klinča Sela

Svrha:                         Uplata po ponudi

Transakcijski račun:      IBAN HR4223600001101396008

Poziv na broj:              "broj ponude"

 

 - za sve ostale oblike plaćanja - gotovinom, kreditnim ili debitnim karticama obavezan je dolazak na blagajnu salona.

 

OBLICI PLAĆANJA U PRODAVAONICI

****obročno ****

 

1. POTROŠAČKI KREDITI PUTEM POSLOVNIH KARTICA:

 

Visa Premium 3-24 rata potrošački kredit za poslovne kartice

- korekcija cijene +8%

- iznos kredita od 150,00 € - 11.000,00 € (1.130,18 kn – 82.879,50 kn)

- kamata 9,98 % godišnje \ EKS 12,14 % za otplatu na 24 mjeseca

- jednokratna naknada 1,50 %

 

2. OBROČNA OTPLATA BEZ KAMATA uz korekciju cijena za +8% :


MASTER CARD Zagrebačke banke 2-24 rate

- minimalan iznos kredita 66,36 € | 500,00 kn

- maksimalan iznos kredita ovisi o autorizaciji

 

MASTER CARD RBA 2-12 rate

- minimalan iznos kredita 66,36 € | 500,00 kn

- maksimalan iznos ovisan o autorizaciji \ pozivom u RBA kontakt centar ili putem iDirekt internetskog bankarstva

- jednokratna naknada 15,00 kn

 

VISA Zagrebačke banke 2-24 rate

- minimalan iznos kredita 26,54 € | 200,00 kn

- maksimalan iznos ovisan o autorizaciji

- moguća je odgoda prve rate do 30 dana

 

VISA Privredne banke 2-12 rate

- minimalan iznos kredita 200,00 kn \ mjesec dana odgode prve rate \ korekcija cijene +8% 

- maksimalan iznos ovisan o autorizaciji

 

VISA RBA 2-12 rate

- minimalan iznos kredita 26,54 € | 200,00 kn

- maksimalan iznos ovisan o autorizaciji \ pozivom u RBA kontakt centar ili putem iDirekt internetskog bankarstva

- jednokratna naknada 15,00 kn

 

MAESTRO CARD Zagrebačke banke 2-12 rate

- minimalan iznos kredita 26,54 € | 200,00 kn

- maksimalan iznos ovisan o autorizaciji

- moguća je odgoda prve rate do 30 dana

 

MAESTRO CARD Privredne banke 2-12 rate

- minimalan iznos kredita 26,54 € | 200,00 kn

- maksimalan iznos ovisan o autorizaciji

- moguća je odgoda prve rate do 30 dana

 

DINERS 2-12 rate

- minimalan iznos kredita 66,36 € | 500,00 kn

- maksimalan iznos ovisan o autorizaciji

 

Za sve oblike kartičnog plaćanja obavezan je dolazak na blagajnu salona.

 

**** jednokratno ****

- uplata na transakcijski račun

PODACI ZA UPLATU PUTEM VIRMANA, OPĆOM UPLATNICOM ILI NETBANKINGA

U korist:                     AURELIS d.o.o.

Adresa primatelja:       Ulica kardinala Franje Kuharića 1, 10452 Klinča Sela

Svrha:                        Uplata po ponudi

Transakcijski račun:     IBAN HR4223600001101396008

Poziv na broj:             "broj ponude"

 

članak 7.

DOSTAVA

Za iznose računa do 540 Eura (4.068,63 kn) dostava se za područje gradova Zagreb, Karlovac, Samobor, Jastrebarsko, Zaprešić, Sesvete i Velika Gorica naplaćuje paušalno 15 Eura (113,02 kn) po isporuci, pod uvjetom da je lokacija dostave unutar 30 km od sjedišta tvrtke.

Za područja udaljena preko 30 km od sjedišta tvrtke naplaćuje se paušal + razlika iznad 30 km, po cijeni 1,00 Euro (7,53 kn) po km (tour-retour / obračun kilometraže od sjedišta tvrtke do adrese istovara i povratno). Za izračun udaljenosti koristi se servis „Google Maps".

Za iznose računa iznad 540 Eura (4.068,63 kn) dostava se za područje grada Zagreba, Karlovca, Samobora, Jastrebarskog, Zaprešića, Sesveta i Velike Gorice NE naplaćuje.

Dostava za ostala područja RH organizira se zbirnim transportom ili kurirskim službama i naplaćuje po cjeniku dostavne službe.

Dostava robe uključuje prijevoz do objekta ili do lokacije dokle se objektu može pristupiti dostavnim vozilom. Molimo osigurati istovar i unos u objekt, kao i provjeriti dostupnost vozila do zgrade.

Svu robu koja je predmet naše ponude u mogućnosti smo isporučiti diljem Hrvatske koristeći usluge zbirnih prijevoza čime se višestruko umanjuju troškovi dostave. Ovako organizirane dostave koristimo za smjerove prema Dalmaciji (uključivo do Dubrovnika), Istru i Kvarner, Moslavinu, Podravinu, Slavoniju, Gorski kotar i Liku. Za ostala područja molim nazovite 01/6289-252.

Za veće narudžbe ostavljamo mogućnost dogovora o podjeli ili preuzimanju prijevoznih troškova.

Svu robu koja je predmet naše ponude u mogućnosti smo isporučiti diljem Hrvatske i Slovenije koristeći usluge zbirnih prijevoza. Za ostala područja molim nazovite 01/6289-252 ili postaviti upit na info@aurelis.hr

 

članak 8.

MONTAŽA

Cijena artikala ne uključuje montažu. Montaža se posebno naplaćuje u iznosu 3-10 % ovisno o vrsti i količini robe. Svaki kupac može zatražiti točnu kalkulaciju troškova montaže prije realizacije ove usluge.

 

članak 9.

JAMSTVA I ROKOVI, MATERIJALNI NEDOSTACI

Zakonom o obveznim odnosima za materijalne je nedostatke člancima 400.-429, NN br. 5/05, 41/08 i 12/11 propisano pravo na Jamstvo od 2 (dvije) godine. Jamstveni list i račun dokumenti su za ostvarivanje prava iz Jamstvenog lista. Proizvođač ili uvoznik u Jamstvenom će roku otkloniti sva oštećenja i nedostatke koja su obuhvaćena Jamstvenim listom. Preuzetu je robu kupac dužan u roku 72 sata od preuzimanja raspakirati, pregledati ispravnost, te u slučaju nedostataka ili oštećenja napraviti reklamacijski zapisnik i poslati ga na našu adresu poštom, telefaksom ili e-mailom. Zapisnik mora u privitku sadržavati i fotografiju oštećenja kako bi se moglo brzo ustanoviti o čemu je riječ.

 

članak 10.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac sukladno Zakonu o zaštiti potrošača u roku od 14 dana ima pravo na jednostrani raskid ugovora putem obrasca koji je dostupan na donjem linku:

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA ------ skinite ovdje

 

članak 11.

ISKLJUČENJE PRAVA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

 

  • ugovor o uslugama Aurelis d.o.o.  u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena;
  • predmet ugovora je roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču. Ovo se posebno odnosi na kuhinjski namještaj koji se prilagođava prostoru i naručuje sistemom „po mjeri“, sjedećim garniturama i pojedinačnim artiklima kod kojih je kupcu omogućen odabir izrade u štofu prema odabiru i slično.

 

Obzirom da je namještaj specifična roba koja se vrlo često izrađuje za poznatog kupca, u realizaciju narudžbe trgovačko društvo Aurelis d.o.o. ulazi isključivo uz izjavu kupca o odricanju prava na jednostrani raskid ugovora.

 

članak 12.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača („Narodne novine“, br. 41/14) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu podnijeti u pisanom obliku i to u poslovnim prostorijama trgovačkog društva Aurelis gdje će im bez odgađanja pisanim putem biti potvrđen primitak tog prigovora. Prigovor se također može podnijeti putem pošte na adresu:

AURELIS d.o.o

Ulica kardinala Franje Kuharića 1, 10452 KLINČA SELA

ili na e-mail adresu:

info@aurelis.hr

Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

 

članak 13.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

AURELIS d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. AURELIS d.o.o. daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici zaposleni u AURELIS d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

članak 14.

PRIHVAĆANJE UVJETA PRODAJE

Uplatom dijela ili kompletnog iznosa naručene robe kupac prihvaća Uvjete prodaje, te potvrđuje svoju narudžbu. Rok isporuke računa se od datuma potvrde narudžbe.

 

članak 15.

KOLAČIĆI (cookies)

Kolačići su informacijski paketi koje mrežni poslužitelji šalju mrežnim preglednicima, koji ih pak pohranjuju. Informacije se zatim šalju natrag poslužitelju svaki put kada preglednik od poslužitelja zatraži neku stranicu. Na taj način mrežni poslužitelj može prepoznati i pratiti mrežne preglednike. Dvije su glavne vrste kolačića: privremeni i trajni. Privremeni kolačići brišu se s vašega računala kada zatvorite svoj preglednik, dok trajni kolačići ostaju pohranjeni na vašemu računalu sve dok ih se ne izbriše ili dok im ne istekne rok valjanosti.

 

KOLAČIĆI NA MREŽNOJ STRANICI AURELIS.HR

Kolačići na mrežnoj stranici aurelis.hr se koristi sljedećim kolačićima na ovoj mrežnoj stranici u sljedeće svrhe:

Aurelis.hr se koristi uslugom Google Analytics za analizu uporabe ove mrežne stranice. Usluga Google Analytics proizvodi statističke i ostale informacije o uporabi mrežne stranice pomoću kolačića, koji su pohranjeni na računalima korisnika. Proizvedene informacije koje se odnose na našu mrežnu stranicu služe za oblikovanje izvješća o uporabi ove mrežne stranice. Google će te informacije pohraniti i njima se koristiti.

Politika privatnosti koju primjenjuje Google dostupna je na: http://www.google.com/privacypolicy.html. Na ovoj mrežnoj stranici Aurelis.hr može objavljivati oglase Google Adsense koji se temelje na interesima korisnika. Njih Google oblikuje prema vašim interesima. Kako bi odredio vaše interese, Google će pratiti vaše ponašanje na internetu pomoću kolačića.

Vi možete pogledati, izbrisati ili dodavati interesne kategorije koje se povezuju s vašim preglednikom pomoću poveznice Ads Preference Manager na Googleu, koja je dostupna na: http://www.google.com/ads/preferences/. Također možete isključiti kolačić partnerske mreže Adsense na: http://www.google.com/privacy_ads.html, međutim, taj mehanizam isključivanja koristi se kolačićima i ako izbrišete kolačiće sa svojega preglednika, taj mehanizam isključivanja neće se održavati. Kako biste osigurali održavanje mehanizma isključivanja u određenome pregledniku, trebali biste se koristiti dodatkom (plug-inom) preglednika Google dostupnim na: http://www.google.com/ads/preferences/plugin.

 

[OSTALI] KOLAČIĆI TREĆE STRANE

Kada posjećujete ovu mrežnu stranicu, možda ćete primiti sljedeće kolačiće treće strane.

 

ODBIJANJE KOLAČIĆA

Internet preglednici omogućuju Vam da odbijete prihvatiti kolačiće.

U pregledniku Internet Explorer kolačiće možete blokirati pomoću postavki za odbacivanje obrade kolačića dostupnih klikom na „Alati“, „Internetske mogućnosti“, „Privatnost“ i zatim „Napredno“.

U pregledniku Firefox sve kolačiće možete blokirati klikom na „Alati“, „Mogućnosti“, „Privatnost“ te odabirom funkcije „Koristi prilagođene postavke za povijest“ u padajućemu izborniku, a zatim uklanjanjem kvačice na „Prihvati kolačiće sa stranica“.

U pregledniku Chrome sve kolačiće možete blokirati pristupom izborniku „Prilagodi i kontroliraj“ i klikom na „Postavke“, „Pokaži napredne postavke“ i „Postavke sadržaja“ te zatim odabirom funkcije „Blokiraj stranice u prilagođavanju podataka“ pod naslovom „Kolačići“.

Blokiranje kolačića možda će negativno djelovati na iskoristivost nekih mrežnih stranica.

 

članak 16.

RJEŠAVANJE SPOROVA PUTEM INTERNETA

(Online Dispute Resolution)

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

Ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

 

_ _ _ _ KRAJ_ _ _ _Posjetite nas:

Facebook:

Na stranicama su trenutno 3 posjetitelja.